Studio Dalcroze startade hösten 1990 och jag som driver skolan heter Bodil Brehmer Jag är rytmik- och musiklärare, utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg där jag tog examen 1983. Mellan 1983 och 1990 undervisade jag i rytmik och musik i olika sammanhang (grundskola, kulturskola, folkhögskola, fortbildning etc.) och jag gjorde också musiksageföreställningar, bl.a. tillsammans med musiker från Musik i Väst /Regionmusiken.

Sedan 1990 arbetar jag heltid med Studio Dalcroze. Från början var vi två lärare och vi höll till på Nordostpassagen. Numera sköter jag skolan ensam och jag har flyttat till en fräsch och nyrenoverad lokal i charmiga Kungsladugård (Klintens väg 20). Här finns en ljus, trevlig och välutrustad rytmiksal med musikinstrument av olika slag och diverse redskap såsom ringar, rep, sjalar och bollar i olika färger mm .

Här finns också ett uppehållsrum med leksaker, böcker och ett litet kök. Här kan man fika och leka när syskonen är inne på sin lektion. I anslutning till babyrytmiken ordnar jag en fikastund.

Målsättningen är förstås att erbjuda undervisning av hög kvalitet.
En del av eleverna fortsätter i många år. Några av eleverna började med rytmik som spädbarn och har sedan fortsatt med fiolspel. Jag arbetar efter en kursplan med utmaningar för alla åldrar.

Adress: Klintens väg 20, 414 76 Göteborg. Telefon: 031 - 42 48 82